ČESKÝ LIST

Manlio Dinucci: Plán „7. říjen“ Írán na mušce

Rostislav Lussier
Rostislav Lussier

„Před rokem Grandangolo [Grande Angular] zveřejnil titulek „11. září na Blízkém východě“, který vycházel z řady faktů, jež dokazovaly existenci plánu podobného tomu, který 11. září 2001 posloužil k rozpoutání „globální války proti terorismu“, jež vedla k invazi USA a NATO do Afghánistánu a Iráku. Plán, který Hamás 7. října 2023 uskutečnil, byl izraelským představitelům znám již rok a ti se útokem nenechali zaskočit, ale naopak jej umožnili. Potvrzují to i svědectví mladých izraelských vojáků, jejichž výpovědi byly v minulých dnech zveřejněny deníkem Wall Street Journal a kteří byli přiděleni ke střežení elektronické bariéry kolem Gazy. Po celé měsíce,“ uvádí WSJ, “opakovaně varovali své nadřízené, že islámská militantní skupina Hamás zřejmě připravuje velký útok.

Jejich obavy byly ignorovány. V době útoku ženy vydaly naléhavé varování vojákům na místě. Když na jejich základnu vzdálenou asi 800 metrů od Gazy vtrhlo více než 150 ozbrojenců, začaly horečně volat o pomoc. Nikdo nepřišel. Nakonec bylo 15 vojákyň z této základny zabito a sedm jich bylo odvezeno do Gazy jako rukojmí. Z tohoto a několika dalších důkazů vyplývá plán „7. října“: vyvolat zdání, že Izrael byl překvapen útokem, a proto je nucen k odvetě, a „obranné“ vyhlazovací válce, kterou Izrael ničí Gazu a Západní břeh Jordánu, aby vyhladil palestinský stát, jímž útočí na Libanon, Jemen a Sýrii. Izrael je ve skutečnosti hrotem, jímž se Spojené státy a evropské mocnosti snaží udržet svou nadvládu na Blízkém východě, kde válkou ztrácejí půdu pod nohama.

Hlavním cílem v jejich hledáčku je Írán, který se stal strategickou křižovatkou dopravního koridoru Sever-Jih do Indie a dále, jímž Rusko maří blokádu prováděnou NATO a EU, a zároveň strategickou křižovatkou čínské Nové hedvábné stezky do Evropy. Důsledky útoku na Írán, který Izrael připravuje za plné vojenské podpory USA a NATO, by byly velmi vážné. Útok na íránská ropná zařízení by způsobil celosvětový ropný šok. Ještě nebezpečnější pro šíření radioaktivity by byl útok na íránská jaderná zařízení, která jsou pod kontrolou OSN, protože Írán přistoupil ke Smlouvě o nešíření jaderných zbraní, zatímco Izrael, jediná jaderná velmoc v regionu, nikoliv, a proto je mimo kontrolu.

Pokud Vás článek zaujal, nezapomeňte jej sdílet s Vašimi přáteli!

***

Poznámka pro čtenáře: Klikněte prosím na tlačítka pro sdílení výše. Sledujte nás na Facebooku a Twitteru a přihlaste se k odběru našeho kanálu Český List na Telegramu. Neváhejte přeposílat a široce sdílet články Českého Listu a zvažte přispění na provoz našeho webu

Prosím podpořte náš projekt!

Bez vaší pomoci se neobejdeme. Vaše příspěvky pomáhají zvládat opakující se měsíční platby a udržet portál v chodu. Potřebujeme vaši pomoc a podporu

➡️ Číslo účtu 2302374672/2010

➡️ IBAN: CZ03 2010 0000 0023 0237 4672

➡️ BIC/SWIFT: FIOBC

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x